Ali Kuru, Ercetin, Xique-Xique – orijent u klubu Drugstore

Renomirani DJ-evi iz Njujorka, Sao Paola, Istanbula u muzičkom hramu Beograda 17. decembra.

Ali Kuru

Malo umetnika može da tvrdi da ima svoj prepoznatljiv „muzički glas“: stil kompozicije i produkcije koji slušaoci odmah prepoznaju. Za početak, potrebne su godine eksperimentisanja da se usavrši, a većina ljudi jednostavno nema strpljenja, talenta ili veština da to izvede.

Ali Kuru je proveo najveći deo svoje karijere usavršavajući svoj stil – autentični, mirisni, opojni zvučni napitak koji kombinuje bezbroj uticaja sa sparnim, egzotičnim prizvucima, bliskoistočnim instrumentima koji nestaju i stvaraju se u sporim, dubokim ritmovima.

Uprkos nemilosrdnom rastu popularnosti tokom godina i mnogim nastupima u priznatim klubovima širom Evrope, Ali preferira život u prirodi na obalama Egejskog mora, više od užurbanog i bučnog gradskkog života. Da li možda ova jednostavnost i jasnoća dozvoljavaju umetniku da osluškuje svoja osećanja i emocije? Ne znamo, ali znamo da njegov rapsodični talenat bivao prenet na sve one koji su ga ikada slušali.

Xique’ Xique 

Xique’ Xique je di-džej i muzički producent. Bpm koji ne prelazi mnogo više od 100 bitova po minuta je projekat iz Sao Paula (Brazil), inspirisan VOODOOHOP kolektivom, na neki način savršeno predstavlja uzavrelu alternativnu scenu Sao Paula, i pozitivnog ludila tog megalopolisa.

Očekujte duboke i organske ritmove, hipnotičke melodije. Duo koji čine Dunwich & Biba Graeff je i mešavinadve kulture. Dunwich je francuski iskusni DJ i muzički producent, profesionalac od 2000. godine, sa solo karijerom izgrađenom na širokoj muzičkoj podlozi, dok je Biba Graeff brazilski muzički producent iz Porto Alegrea, nekadašnji klavijaturista i pijanista čuvenog brazilskog genija Jupiter Apple-a.

Njihovu muziku često puštaju etablirana imena svetske muzičke scene: Nicola Cruz, Blond:sh, Eric Duncan, Pillow Talk, Dixon, Axel Boman, Dave Harvei, Wolf & Lamb, Oceanvs Orientalis i mnogi drugi.

Ilhan Ersahin

Ilhan je jedan od najkreativnijih i najeklektičnijih muzičara džez scene, saksafonista, producent i vlasnik legendarnog njujorškog kluba Nublu. Ersahin spaja svoje duboko muzičko iskustvo i viziju jednog Njujorkera sa turskom alternativnom muzičkom scenom. Poznat je po svojim projektima kao što su Istanbul Sessions, Wonderland, Wax Poetic, Love Trio, Praia Futuro, I led 3 Lives. Ilhan Ersahin danas nastupa sa značajnim imenima elektronske scene, od kojih mu je eklektika sa Ali Kuruom najdraža, pa će i privilegijau klubu Drugstore utoliko biti i veća.

Više detalja: Ali Kuru/Ilhan Ersahin & Xique-Xique – Terminal Check In

Vitraž

Pratite nas: https://www.facebook.com/vitraz.net/

https://www.instagram.com/vitrazmagazin/