Artists Anonymous

Artists Anonymous – humanost kroz umetnost

Neprofitna organizacija Artists Anonymous (AA) pokrenula je online shop sa proizvodima autentičnog dizajna, za pomoć najugroženijima.

„Artist Anonymous“ je kreativni kanal i neprofitabilna organizacija koja se bavi socijalno angažovanim dizajnom, i koja postoji od 2017. godine. Univerzitet Metropolitan kao društveno odgovorna obrazovna institucija, od svog postojanja i početka rada (2005.) ulaže u prikupljanje fondova za humanitarne asocijacije, i na različite načine, sa velikim trudom i željom pomaže svom društvu i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sam koncept kreiran je od strane Madlene Dašić, profesorke Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, sa osnovnim ciljem da mladi vizuelni komunikatori šalju poruke sa značajem, za opšte dobro i koji zapravo ujedinjuje kreativce sa jednom zajedničkom idejom – MI kreiramo, VI kupujete, ZAJEDNO doniramo.

„Artist Anonymous“ takođe predstavlja otvorenu datoteku socijalno angažovanih radova, koji su spremni za preuzimanje i dalje deljenje. Motivacija svih u kreativnoj industriji jeste da svoje umeće i talenat usmere ka pomoći fondacijama i asocijacijama kojima su vizuelna rešenja potrebna. Ova socijalna mreža zapravo predstavlja kopču između tih asocijacija i dizajnera koji su spremni da doniraju svoj rad tj. dizajn.

Svi zainteresovani ljubitelji umetnosti, neiscrpne kreativnosti i dobre volje – mogu da kupe unikatne, autentične radove od različitih autora i svoj novac doniraju u humanitarne svrhe.

Sredstva su namenjena za realizaciju programskih aktivnosti iz oblasti socijalne zaštite i brige za socijalno ugroženu decu (organizovanje oporavka dece iz socijalno-ugroženih porodica, obezbeđenje interventne pomoći u paketima hrane i higijene, odeće, obuće, školskog pribora i sl. za socijalno-ugrožene porodice sa posebnim akcentom na višečlane porodice i decu).

Od sada to mogu da čine i kroz humanitarni online shop. Prikupljeni novac donira se, u saradnji sa Crvenim krstom Beograd socijalno ugroženim mališanima.

Samo zajednički možemo da prikupimo neophodna sredstva, naročito neophodna u današnjim nepredvidivim vremenima, za sve one kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Vitraž

www.aaum.rs

Pratite nas: https://www.facebook.com/vitraz.net/

Instagram: https://www.instagram.com/vitrazmagazin/