Saint Laurent – Kolekcija leto 2019

Vakarelova novogodišnja rezolucija za naredno leto je hodanje po tankoj žici estetike – rizika, stila, erotike i sofisticiranog seksipila.

Sunčano leto kao sastavni deo nove Saint Laurent kampanje za leto 2019? Bio bi čist kliše za pojam francuske povučenosti (l’attitude distant). Svet Antoni Vakarela mogao je da isprati samo oblačni, opskurni, naizgled dan za zaborav, ovekovečen objektivom legendarnog Jirgena Telera. Lokacija – Italija, jezero Komo, za nezaborav, kroz Telerovu magiju.

Entoni Vakarelo je italijanski dizajner, koji od 2016. vodi kreativni tim slavne kuće, kojoj je ponovo vraćeno čuveno Y u logo, čime se nastavlja tradicija koja u modnom svetu predstavlja čitavu večnost – Yves Saint Laurent. Revija koja je prethodila ovoj kampanji kao da je najavila sanjivi šik ovog editorijala. Tada su modeli bukvalno hodali po vodi, nasuprot blistavom, crnom bazenu beskonačnosti, izgrađenom posebno za ovu priliku u vrtovima pariskog Trokadera, a sve pod budnim okom Ajfelovog tornja.

Abby Lee Kershaw reviju završava u dramatičnom maniru, u crnom kupaćem kostimu, sa glatkom crnom kosom, poput Ursule Anders u filmu Dr No. Možda je i bezobraznija od nje.

Mesto koje je nekada bilo omiljeno odredište Vinstona Čerčila, a danas Džordža Klunija, u ovoj kampanji predstavlja hodočašće za brutalno provokativne kupaće kostima. Uz ovakvu garderobu za leto, treba vam samo jedan hladan negroni i ugođaj je potpun.

Blistavi glamur severne Italije, Lombardije, jezera Komo kao da više ne postoji, već je savladan uticajem tame i tmurnosti, uz šik, koji ne dozvoljava ikakav oblik tuge.

Manekenke Mika Arganaraz, Freja Beha, Abby Lee, Julia Nobls predstavljaju novu aristokratiju, koja se ne plaši seksipila, niti se ustručava da se razgoliti zbog višeg cilja – drske seksualnosti.

Sve ipak sigurno drže u svojim rukama, u odeći sa asimetričnim dekolteima, uz kriminalno atraktivne providne najlonke sa YSL monogramom na člancima, koje da vidite na devojci, poželeli biste da je trajna tetovaža. Devil is in the details.

Vakarelova novogodišnja rezolucija za naredno leto je hodanje po tankoj žici estetike – rizika, stila, erotike i sofisticiranog seksipila.

Okolnosti su birali na način da su sebi postavili izazov – bez sunca, hladni mermer, dominantna crna. A opet osećate vatru. Kao da je crvena boja utkana u postavi svake odevne kombinacije, koju ipak ne vidimo. Možda i hoćemo kada grane sunce. Hodanjem po žici ovladali su nehajno i trijumfalno. Do leta 2019.

Vitraž

📷: Juergen Teller for YSL

Pratite nas: https://www.facebook.com/vitraz.net/

Instagram: https://www.instagram.com/vitrazmagazin/