Đani Anjeli – simbol italijanske posleratne renesanse i ikona stila

Đani Anjeli bio je najvažnija ličnost u italijanskoj ekonomiji, simbol kapitalizma tokom druge polovine 20. veka, „kralj Italije“ kako su ga mnogi zvali. Bio je u ratu, šarmirao najlepše žene sveta, uz to je postao i najznačajniji industrijalac Italije i glavni akcionar Fiata. Imao je i svoja čeda, torinski Juventus i Ferari.

Đani Anjeli, najbogatiji čovek u modernoj italijanskoj istoriji. Razmere njegov bogatstva najbolje će prikazati podatak da je kao šef Fiata kontrolisao 4,4% italijanskog BDP-a. Da pitate bilo kog mlađeg ili starijeg Italijana, ko je otelotvorenje šarma, simbol italijanske posleratne renesanse, stila i moći, dobili biste jedan jedini odgovor – Anjeli, „L’Avvocato“ (advokat), kako su ga iz milošte zvali.

Torino, meka dinastije Fiat koju je njegov deda Đovani osnovao 1899. godine. Iako se tu rodio, ostao je vezan za mestašce Vilar Perosa koje se nalazi na 40 kilometara od glavnog grada pokrajine Pijemont, područje koje je postalo sinonim za Fiat jer se porodično imanje Anjelijevih od 1811. godine baš tamo nalazi.

Tragedija i rat

Deda Đovani je odgajao Đanija nakon što su mu oba roditelja preminula kada je bio veoma mlad, otac Edoardo poginuo je u avionskoj nesreći, majka Virdžinija u saobraćajnoj, u razmaku od samo 15 dana. Sa samo četrnaest godina, pred njim je bilo ogromno polje tuge, bogatstva i samoće. Saosećao je i deda Đovani koji mu je savetovao da uživa dok može, odnosno dok ne preuzme uzde u Fiatu. Uživanje je ipak moralo da sačeka.

Morao je i da uči, pa je završio Pinerolo konjičku akademiju, te je studirao prava u Torinu, iako se pravom nikada nije bavio, ali je pravo zaslužno za njegov nadimak.

Pridružio se tenkovskom puku juna 1940. kada je Italija ušla u Drugi svetski rat na strani sila Osovine. Borio se na Istočnom frontu, dva puta je bio ranjavan. Takođe je služio u diviziji oklopnih automobila koju je napravio Fiat tokom severnoafričke kampanje, za šta je dobio Ratni krst vojne hrabrosti. Anjeli je postao oficir za vezu sa okupatorskim američkim trupama zbog svog tečnog engleskog.

Lakoća življenja i najlepše žene sveta

Došlo je vrema i da posluša svog dedu, i uživa punim plućima, u interegnuumu između rata i 1953. godine kada je oženio Marelu Karaćolo, mada ni tada nije stao u svojim strastima i hedonizmima. Đani je jurio ulicama Monaka u jednom od svojih mnogobrojnih automobila, kao deo generacije džet-set muškaraca, uključujući Alija Kana i Porfirija Rubirose, koji su 1950-ih usavršili umetnost plejboja. Bezbrižna francuska rivijera bila je njihovo glavno igralište i gde god bi se zatekli kokteli su tekli u smehu sa svetskim manekenkama. Njegova nećaka Izabela Rataci izjavila je da je „bio umešan u sve ono što su Italijani voleli: seks, automobile i sport“. 

Među ženama koje je Đani zaveo su Anita Ekberg, Rita Hejvort, Linda Kristijan i Pamela Čerčil, snaha ser Vinstona Čerčila. Postojale su i glasine da je bio u vezi sa prvom damom Žaklinom Kenedi jer su njih dvoje proveli neko vreme u Vili Episkopio u Ravelu i oko obale Amalfija početkom 60-ih. Romansa nikada nije potvrđena. Kada su ga pitali, Đani je rekao: „Ne volim da pričam o ženama, volim da pričam sa njima. Fotografije Đanija na tom odmoru sa “Džeki O” ili na drugim putovanjima na Kapriju, Positanu ili Forte dei Marmiju otkrivaju odakle današnji otmeni italijani i ljudi širom sveta crpe svoje modne inspiracije.

Fiat

Za sve to vreme o Fiatu se starao Vitorio Valeta (postao direktor 1928. godine), antifašista, mason, prijatelj budućeg predsednika italijanske republike Đezepea Saragata. I nakon smrti Đovanija ostao je na tom mestu, Uspešno je kormilario kompanijom 40-ih i 50-ih godina kroz posleratnu industrijsku rekonstrukciju Italije.

Od momenta kada je od Valeta preuzeo Fiat 1966. gidine, on je postao najvažnija kompanija u Italiji. Smatran je kraljem italijanskog biznisa od 1960-ih do 1980-ih godina. Otvarane su fabrike u Sovjetskom Savezu, Španiji, Južnoj Americi, Brazilu. Uspostavio je i međunarodne alijanse poput one sa Ivekom.

Tokom svetske energetske krize 1970-ih, prodao je deo svoje kompanije libijskom Lafiku, u vlasništvu Moamera Gadafija, a te akcije će Anjeli kasnije otkupiti. Godine 1969. i 1970. Fiatu se pridružuju Ferari i Lanča. Preko Ferarija Anjeli se povezuje sa Formulom 1, a ta saradnja rezultirala je uspesima sa Niki Laudom i Džodijem Šekterom. U to vreme Fiat se širio i na istok, kroz sporazume sa Poljskom, Turskom i Jugoslavijom.

Embed from Getty Images

Osamdesetih godina prošlog veka zabeležena je povećana prodaja Fiata pod Vitoriom Gidelom, stvoreni su Fiat Uno, Kroma, Lanča Tema. Godine 1986, nakon neuspelog sporazuma sa Fordom, Anjeli je kupio Alfa Romeo od italijanske države. Tokom 1990-ih, pošto Fiat nije bio u stanju da prodre na neevropska automobilska tržišta Anjeli je odlučio da formira savez sa Dženeral Motorsom.

Godine 1991, Anjeli je imenovan za doživotnog italijanskog senatora, a 1997. je nakratko stekao faktičku kontrolu nad Telekomom Italije.

Životni stil je promenio samo u kontekstu diskrecije i balansiranja. I dalje se helikopterom spuštao u Sestrijere da bi skijao, trkao se po Korso Markoniju u Torinu, gde su bile locirane kancelarije kompanije do kraja osamdesetih. Bio je redovan posetilac kultnih zdanja Hotel Du Cap i vila Leopolda. Za to vreme živeo je u prelepoj kući Freskot iz 19. veka u kojoj je kasnije i preminuo. Velelepna vila na torinskim brdima bila je prepuna slika slavnih umetnika – Pikasa, Monea, Bale, Fontane, dok je Mario Šifano oslikao zidove trpezarije. 

Embed from Getty Images

Sa čelne pozicije Fiata sišao je 1996, na čije je čelo nakon smrti njegovog mlađeg brata Umberta došao Luka Kordero di Montezemolo, prvi čovek Ferarija.

Juventus

Anjeli je bio blisko povezan sa istorijom Juventusa. Njegove aktivnosti su imale uticaja u klubu poput aktivnosti njegovog oca Edoarda Anjelija dvadesetak godina pre (pokušaj kupovine Pelea preko Fiatovih akcija, na šta Brazilski fudbalski savez nikada nije pristao). Uspeli su doduše da kupe Mišela Platinija, a Anjeli je kasnije izjavio: „Kupili smo ga za parče hleba, a on je na to stavio guščiju paštetu”.

Embed from Getty Images

Đani Anjeli je zaslužan za ere Juventusa pod vođstvom Roberta Bađa i Alesandra Del Pjera. Godine 1999. Juventus je kompletirao svih pet velikih UEFA takmičenja osvajanjem Intertoto kupa, a sledeće godine je proglašen za sedmi najbolji klub svih vremena od strane FIFA.

Neki posmatrači navode da su Kalčopoli i njegove posledice bile spor između vlasnika kluba koji je usledio nakon smrti Đanija i Umberta Anjelija, Mnogi su tvrdili da bi sve bilo drugačije da je Anjeli ostao živ, da bi se ime kluba drugačije branilo.

Kralj stila i najpoznatiji Italijan u inostranstvu

Magazin Eskvajer ga je jednom prilikom svrstao u velikane stila, uz Gerija Kupera, kralja Edvarda III vojvode od Vindzora i dendija Boa Brumela. Nino Čeruti je nazvao Anjelija najvećom inspiracijom uz Džejmsa Bonda i Džona F. Kenedija. Nasmejan, sa cigaretom u ustima, nosio je kravatu iskošeno na prepoznatljivim odelima Karaćeni, poznatim po spuštenim ramenima, pažljivo odmerenom naličju, potpuno ručno rađenim rupicama za dugmad. Tu su bile i neizbežne mokasine Tods, Roleks Dejtona, zeleni Ferari Testarosa Spajder, Vilbrokan šortsevi uz peškir oko vrata, a ponekad i ništa od svega toga, dok je bio za kormilom neke od njegovih jahti, uvek u pratnji raskošnih lepotica.

Ostaće upamćen kao čovek oštre inteligencije i neobičnog smisla za humor, možda i najpoznatiji Italijan u inostranstvu, posebno u Sjedinjenim Državama i Njujorku, gde je stvarao duboke veze uglavnom preko Bilderberg grupe, čijim konferencijama je redovno prisustvovao od 1958. godine.

Bliski prijatelji bili su mu Henri Kisindžer, Džon F. Kenedi, Truman Kapote. Dejvid Rokfeler ga je imenovao u Međunarodni savetodavni komitet banke Čejs Menhetn, u čijem odboru je sedeo trideset godina. Politički je ostao nezavistan i nije pridružio nijednoj stranci, ali je bio blizak Italijanskoj republikanskoj partiji. Bio je i počasni član Međunarodnog olimpijskog komiteta do svoje smrti.

Kada je zemlja oplakivala njegov odlazak 2003. godine, ljudi iz svih sfera života odali su mu počast. Đanijeva veličina bila je u njegovoj sposobnost da uravnoteži svoju strastvenu žudnju za životom sa poslovnim ambicijama i liderstvo. Kroz 30 izazovnih godina sindikalnih turbulencija, terorizma, političkih skandala i uspona i padova u automobilskoj industriji, uspeo je da pretvori Fiat u svetski konglomerat i nedvosmislen simbol Italije. 

Pavle Jakšić | Vitraž

Pratite Vitraž:

Instagram

Facebook